Izotermični hišni kompostnik GAJA® je namenjen predelavi biološko razgradljivih odpadkov v kompost. Uporaba kompostnika GAJA® je enostavna. Ostanke hrane lahko s kompostniki GAJA pretvorimo v nekaj vrednega in uporabnega, in to brez neprijetnih vonjav!

Kompostnik GAJA
Kompostnik GAJA® skrbi za okolje in prihrani denar

KAKO DELUJE KOMPOSTNIK GAJA?
V kompostniku GAJA® proces kompostiranja poteka povsem naravno in brez kemičnih pospeševalcev. Edino, kar poleg odpadkov dodamo, so lesni peleti ali suha žagovina. To je potrebno zaradi vsrkavanja odvečne vode pri odpadkih in zaradi vsebnosti dušika, saj je le-ta nujno potreben pri procesu kompostiranja.

Oglejte si video o kompostiranju

Zaradi doseganja temperatur nad 55 stopinj Celzija lahko v kompostniku GAJA® kompostiramo tudi toplotno obdelane odpadke, kot so kuhinjski ostanki hrane, jajčne lupine, citrusi, bananini olupki, manjši kosi mesa in rib ter manjše koščice. Poleg tega kompost obogatimo s košeno travo, listjem, ostanki lončnic, naravnim kartonom, lesnim pepelom, žagovino, lesnimi peleti in drugimi odpadki, ki bodo pripomogli k bogatemu kompostu za revitalizacijo zemlje.

Kompostiranje kuhanih organskih odpadkov
Kompostiramo lahko tudi toplotno obdelane organske odpadke in manjše koščice

Kot vidimo, je za pridobivanje kvalitetnega komposta pomembno, da se kompostirajo čim bolj pestri odpadki tako iz skupine zelenih kot rjavih snovi. Lesni peleti oz. suha žagovina so nujno potreben dodatek, saj brez ogljika ne bo procesa razgradnje oz. bo fermentacija motena. Za pridobivanje čim boljšega komposta vabimo k ogledu tabele, kjer so odpadki razdeljeni v skupini suhih in mokrih ter je navedena vsebina prisotnega ogljika ter dušika.

lesni peleti kompostiranje
Lesni peleti za obogatitev komposta

PREDNOSTI KOMPOSTIRANJA

NARAVI PRIJAZNO DELOVANJE – s kompostniki GAJA odpadke predelujemo na povsem naraven in zračen način, ki ne povzroča neprijetnih vonjav in metana, s katerima bi obremenjevali sosede ali okolje.

UPORABNOST V VSEH OKOLJIH – kompostnik GAJA® je prijetnega videza, optimalne velikosti in ga lahko namestimo na prostor, ki je najbolj priročen za odlaganje odpadkov ter za praznjenje in odvoz komposta na vrt.

ENOSTAVNO ROKOVANJE – uporaba kompostika GAJA® je otročje lahka, saj smo pri razvoju veliko pozornosti posvetili podrobnostim, ki so naredile izdelek kar najprijaznejši za uporabnika. Kompostnik GAJA® ima odlično prezračevanje, ki ga dosežemo z vrtenjem. Ob vrtenju je boljši pretok kisika in s tem razgradnja bioloških odpadkov še hitrejša. Kompostnik GAJA® ima nameščene ležaje, ki bistveno olajšajo vrtenje, zlasti ko sta oba prekata napolnjena. Stojalo je v celoti iz nerjavečega jekla, kar poveča stabilnost in podaljša življenjsko dobo izdelka.

Kompostnik GAJA z dvema prekatoma
Kompostnik GAJA z dvema prekatoma

INVESTICIJA V ZELENO PRIHODNOST – kompostnik je večinoma izdelan iz nerjavečega jekla in predstavlja ekonomično enkratno investicijo za dolgo časovno obdobje, s katerim boste poskrbeli za okolje in prihodnje generacije.

krog kompostiranja
Krog kompostiranja

NIŽJI STROŠKI – v skladu z Uredbo o ravnanju z biološko razgradljivimi odpadki lahko te kompostiramo sami in prihranimo pri stroških mesečnega odvoza odpadkov. Prihranimo tudi pri nakupu gnojil.

rozica

Za povpraševanje kliknite tukaj.

×